Om NVK

Nøstet, Verftet og Klosteret velforening ble stiftet i 1977. Velforeningen er en beboerforening for området på vestsiden av Nordneshalvøyen, fra området ved Vestre Murallmenning til Georgernes Verft. Velforeningen arbeider for et godt og trivelig bomiljø i området. Vi arrangerer gatefester, dugnader, og andre fellesaktiviteter. Vi arbeider for en utvikling av sentrumskjernen og Nordnes som sikrer en fortsatt levende by. Vi gjør blant annet dette ved å ha en dialog med offentlige myndigheter, næringsliv, andre foreninger og ikke minst beboere i området. Vi gir også kommentarer når byggesaker og reguleringsplaner er på høring. Vi følger også opp vedlikehold av grøntarealer og annen bydrift.

Kontakt oss på styret@nvk-vel.no

Vi har også egen side på facebook og har en egen facebookgruppe som er fin for diskusjon om lokale saker og arrangementer.

Postadresse
Nøstet Verftet og Klosteret velforening
Klosteret 2, 5005 Bergen
Org. nr: 914 954 746
Bankkonto: 1503.59.63186
Grasrotnummer: 91495476

Styret i 2021

 • Gisle Andersen (Leder)
 • Anne Magnussen
 • David Lovret
 • Kristin Bruvik
 • Ole Klemsdal
 • Anne Helen Søyseth (Økonomi)

Valgkomité:

 • Øystein Bruvik og Maria Sannes

2 kommentarer til “Om NVK

 1. Marit Dahl

  Hei. jeg har noen spørsmål i forhold til ny renovasjonsordning og bossug. I telefonsamtale til BIR med spørsmål om når min adresse vil bli knyttet til boss-suget, får jeg vite at ingen plan forliggger for tilknytning.
  vi har fått informasjon om at spannene våre skal tømmes 1 gang pr mnd i forhold til grunnbetaling, og tømming utover dette vil koste 33kr per gang per spann. Dette er en forsøknodning som har vært svært vellykket i omegnskommunene, sier BIR. Min bekymring er at spann vil stå ute i smauene eller på tømmeplass i lengre tid. Hva dette vil medføre av ulemper for beboerne i området med tett bebyggelse er et høyst betenkelig. Målet med denne prøveordningen er bedre kildesortering. Nærmeste mottak for glass og papir får jeg opplyst er Georgernes Verft, mens metall må leveres på Klosteret eller Nøstebryggen. Har velforeningen noe mer informasjon om planer framover for min adresse og andre i området?

  Svar
  1. nvk-admin Innleggsforfatter

   Hei,
   Vi har hatt dialog med BIR i forbindelse med åpningen av bossuget, men ikke om detaljer i renovasjonsgebyret og slikt. Boss-spann skal i utgangspunktet ikke stå fremme, så er usikker på om den nye ordningen vil føre til at flere spann står fremme. Bossuget skal også etableres i Nøstegaten. Dette er utsatt på grunn av de to store reguleringsplanene for området mellom TV2-bygget og USF. Begge vil berøre Nøstegaten og kreve mye gravearbeid. Det er derfor området mellom Nedre-Strangehagen og Nøstegaten fremdeles har gammel ordning med boss-spann. Når disse husene blir koblet til er høyst usikkert siden det ikke er noen som vet hvor lang tid den politiske behandlingen vil ta, eller hvor raskt byggeperioden kan gå. Ellers er det nyttige kart og informasjon tilgjengelig på http://graveklubben.no/.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *